×

اطلاعات "Enter"فشار دادن

  • تاریخ انتشار : 1398/02/16 - 10:03
  • بازدید : 347
  • تعداد بازدید : 43
  • زمان مطالعه : 10 دقیقه
برگزاری دوازدهمین همایش دانشجویی تازه های علوم بهداشتی کشور

برگزاری دوازدهمین همایش دانشجویی تازه های علوم بهداشتی کشور

به همت بسیج دانشجوی دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی دوازدهمین همایش تازه های علوم بهداشتی کشور با حضور معاون کل وزیر بهداشت،مسئولین و اعضای هیات علمی، دانشجویان و محققان علوم بهداشتی دانشگاه های علوم پزشکی سراسر کشور چهارشنبه ۱۱ اردیبهشت ماه در دانشکده بهداشت و ایمنی با شعار دانشجوی خلاق کلید توسعه سلامت برگزار گردید.

به گزارش روابط عمومیمعاونت فرهنگی دانشجویی دانشگاه علوم پزشکی شهیدبهشتی ، در افتتاحیه این همایش که بزرگترین گردهمایی دانشجویان علوم بهداشتی کشور است، دکتر ایرج حریرچی معاون کل وزارت بهداشت، پوشش همگانی سلامت را یک اولویت در تمام دنیا برشمرد.

دکتر ایرج حریرچی گفت: پوشش همگانی سلامت یعنی تمام آحاد کشور بتوانند از کلیه خدمات لازم و با کیفیت حوزه سلامت بدون هیچ محدودیت جنسی، نژادی، قومی و مکانی بهره مند شوند و تمامی ۵ مرحله این خدمات شامل ارتقای سلامت، پیشگیری، درمان، توانبخشی، طب تسکینی و آمادگی برای مرگ در مراحل انتهایی  را بدون این که دچار سختی و مضیقه مالی شوند دریافت کنند.

وی با اشاره به این که ثروتمندان بیشتر دچارهزینه های کمرشکن ناشی از هزینه های سلامت می شوند، گفت:میزان پرداخت هزینه های سلامت از جیب  مردم از ۸۵ درصد به ۳۵ درصد کاهش یافته اظهار داشت: هزینه های کمرشکن از ۲,۵۱ درصد به۲.۱۱ درصد کاهش یافته که این میزان هنوز هم زیاد است. آمار نشان می دهد ثروتمندان بیشتر دچارهزینه های کمرشکن ناشی از هزینه های سلامت می شوند زیرا فقرا از بسیاری خدمات سلامت نظیر خدمات دندانپزشکی اصلا استفاده نمی کنند.

 معاون کل وزارت بهداشت در ادامه سخنان خود به ارایه گزارشی نموداری از هزینه های کاتاستروفی برمبنای ۱۰ درصد هزینه های سالانه سلامت در ۷۶ کشور دنیا من جمله ایران پرداخت و افزود: در این نمودار میزان دسترسی و دریافت خدمات در ایران ۶۴ درصد و میزان هزینه های کاتاستروفی(کمرشکن) ۱۵,۸ درصد است. یعنی ۱۵.۸ درصد جامعه ما سالانه بیش از ۱۰ درصد هزینه های خود را صرف هزینه های سلامت می کنند.

 به گفته وی درصورت عدم تغییر رفتار در این رابطه سال ۲۰۳۰ در این نمودار از لحاظ دسترسی از ۶۴ به ۷۲ می رسیم ولی از لحاظ هزینه های کمرشکن تغییری نخواهیم کرد.

دکتر حریرچی خاطرنشان کرد: هزینه های کمرشکن در کشور گرچه کاهش یافته است اما باز هم زیاد است. پرداخت هزینه از جیب مردم باید کاهش یابد تا بتوانیم به وضعیت خوبی برسیم و به پوشش همگانی برسیم.

 وی در خاتمه سخنان خود اظهار امیدواری کرد فعالیتهای تمامی همکاران در حوزه های مختلف سلامت باعث بهبود وضعیت شود.

 برای تحقق شعار پیشگیری مقدم بر درمان است باید تلاش کنیم

در ادامه مراسم دکتر کدخدازاده معاون دانشجویی و فرهنگی دانشگاه ضمن تبریک روز استاد و معلم، دانشگاه و مدرسه را قطعه ای از بهداشت بر روی زمین عنوان کرد و اظهار داشت: دشمنان ما همواره به دنبال تخریب جایگاههای اجتماعی معلم، خانواده، مادرو... هستند بنابراین باید این جایگاهها را محترم بشماریم. جایگاه معلمی باشکوه و قابل احترام است و همواره باید قدردان آنها باشیم.

وی برگزاری این همایش توسط دانشجویان را مایه افتخار و غرور برشمرد و افزود: اهمیت بهداشت برهمه ما روشن است و اگر به بحث اولویت پیشگیری بر درمان  اعتقاد داریم باید  تلاش کنیم تا این شعار تحقق یابد.

معاون دانشجویی و فرهنگی دانشگاه با اشاره به تخصص خود در رشته دندانپزشکی خاطرنشان کرد: متاسفانه شاهد کمبود بهداشت دهان و دندان در جامعه هستیم و عدم رعایت بهداشت دهان و دندان می تواند فرد را از یک درمان ساده تا پیچیده درگیر کند و درصورت عدم رعایت بهداشت تمام درمانهای ما شکست می خورد.

وی ضمن تقدیر از برگزار کنندگان این همایش دانشجویی اظهار امیدواری کرد که این گردهمایی علمی منجر به رفع پاره ای از مشکلات بهداشتی جامعه شود.

 اقدامات نیروهای بهداشتی باعث پیشگیری از بروز و شیوع بیماریها می شود

دکتر علی اکبر اسلامی رئیس دانشکده بهداشت و ایمنی نیز در این افتتاحیه اظهار داشت: این هماورد علمی به همت دانشجویان، بسیج دانشجویی و با همکاری اساتید برگزار شد و بستری مناسب برای تبادل آراء و نظرات دانشجویان در تازه های بهداشتی و شکوفایی استعدادهاست. در این همایش ضمن ارایه دستاوردهای نو در زمینه علوم بهداشتی، شاهد همکاری و تعامل در عین رقابت در بستر دانشجویی هستیم.

دکتر اسلامی با اشاره به وضعیت و جایگاه بهداشت و جامعه متخصصان بهداشتی  کشور، Healthرا مجموعه اقدامات و شرایطی برشمرد که باعث تحقق سلامت و یا ارتقای آن از مسیر بهداشت می شود.

به گفته وی محورهای PHC در ۴۰ سال پیش تعیین و طبق آن قرار شد بهداشت برای همه تا سال ۲۰۰۰ مورد توجه قرار گیرد. و با تشکیل نظام و شبکه های بهداشتی در ایران کاری شاخص انجام شد و ارتقای این شاخصها در واقع حاصل تلاشهای مراقبان سلامت بود.

رئیس دوازدهمین همایش تازه های علوم بهداشتی کشور با اشاره به این که امروزه سلامت و بهداشت درگیر بیماریهای غیرواگیر شده است، عبور از این گذار را در گروی تلاش نیروهای بهداشتی برشمرد و گفت: تشکیل شبکه های بهداشتی در ایران یک اقدام منحصر به فرد بود که بسیاری از کشورها از آن  الگوبرداری کردند.

وی حوزه بهداشت و علوم بهداشتی را حوزه ای مظلوم برشمرد و افزود: بزنگاه تاریخی مهمی است و وضعیت سلامت مردم تحت فشار است، ما با ساخت مراکز درمانی پیشرفته نمی توانیم از بروز و شیوع بیماریها جلوگیری کنیم اما با اقدامات کوچک نیروهای بهداشتی می توان این پیشگیری را انجام داد. اگر یک دهم این هزینه ها در حوزه بهداشت صرف شود به دست نیروهای بهداشتی حتما شاخصهای آن بهبود پیدا خواهد کرد.

دکتر اسلامی در خاتمه سخنان خود از زحمات تمامی دست اندرکاران برگزاری این هماورد علمی  که دانشجویان بودند تقدیر کرد.

 

 توجه ایران به موضوع بهداشت بسیار ستودنی است/ جایگاه تحقیقات در بهداشت بسیار شاخص است

 دکتر علی حائری استاد دانشگاه نیز به نمایندگی از معاونت تحقیقات و فناوری دانشگاه در این همایش اظهار داشت: بهداشت همواره بر درمان مقدم است و جایگاه بسیار مهمی دارد و انسان در هر سطح و رده و مقامی باشد باید بهداشت را رعایت کند.

وی ضمن ابراز خشنودی از حضور تعدادی زیادی از دانشجویان محقق جوان در این همایش بزرگ کشوری  که در کارهای تحقیقاتی و علمی در حوزه علوم بهداشتی مشارکت دارند، گفت: همواره در تمامی جهان و تمامی نشستهای سازمان بهداشت جهانی بر موضوع بهداشت تاکید می شود، اما توجهی که ایران به موضوع بهداشت دارد بسیار ستودنی است .

وی افزود: جایگاه تحقیقات در بهداشت بسیار شاخص است و تحقیقات مهم کشوری یا فراکشوری در راستای ارتقای سلامت و بهداشت انجام می شود که مایه مباهات است.

دکتر حائری در خاتمه سخنان خود پیشنهاد کرد این همایش و رویداد بهداشتی در سالهای آینده بصورت فراملی و فرامرزی برگزار شود تا بازتاب منطقه ای و کشوری داشته باشد به ویژه این که موضوع بهداشت در بسیاری از همسایگان ما در منطقه از  اهمیت برخوردار است.

در بخش دیگری از همایش مذکور بیانیه دوازدهمین همایش تازه های علوم بهداشتی  توسط یکی از دانشجویان قرائت شد.

آتنا رفیعی پور دانشجوی دکترای مهندسی بهداشت حرفه و دبیرعلمی همایش نیز به ارایه گزارشی از روند اجرای این همایش پرداخت.

به گفته وی ۶۷۰ مقاله دانشجویی به دبیرخانه همایش ارسال شده که ۵۳۴ مقاله پذیرش نهایی شد و مورد داوری ۱۳۲ داور قرار گرفت و در ۵ پنل این همایش ارایه خواهند شد.

در خاتمه آیین افتتاحیه طبق روال دوره های پیشین این همایش  شهید دانشجو علی اکبر پاشایی بعنوان شهید شاخص علمی پژوهشی در حوزه علوم بهداشتی معرفی شد و با حضور دکتر کدخدازاده، دکتر حائری، دکتر اسلامی از تمثال شهید پاشایی دانشجوی رشته بهداشت دانشگاه ابوریجان رونمایی شد.

مراسم افتتاحیه این همایش با حضور دکتر حریرچی معاون کل وزارت بهداشت، دکتر کدخدازاده معاون دانشجویی و فرهنگی دانشگاه، دکتر علی اکبر اسلامی رئیس دانشکده بهداشت و ایمنی، اساتید و اعضای هیات علمی، دانشجویان و محققان علوم بهداشتی سراسر کشور چهارشنبه ۱۱ اردیبهشت ماه در دانشکده بهداشت و ایمنی برگزار شد.

در ادامه همایش شرکت کنندگان به تفکیک رشته های مختلف و بر حسب علاقه مندی در پنج پنل تخصصی این همایش که به ترتیب برگزار شد و  شامل:اپیدمیولوژی، بهداشت عمومی، ارگونومی و سلامت در بلایا، مهندسی بهداشت حرفه ای و ایمنی کار و مهندسی بهداشت محیط بود شرکت نمودند.

پنل اپیدمیولوژی شامل موضوعات اپیدمیولوژی و مدیریت بیماری ها و آسیب های اجتماعی، اپیدمیولوژی حوادث و بلایا، اپیدمیولوژی بالینی، اپیدمیولوژی اجتماعی و مولفه های تععین کننده سلامت و...، پنل بهداشت عمومی شامل سلامت معنوی در دستیابی به فرد، خانواده و جامعه سالم، سبک زندگی سالم و ارتقای سلامت و کیفیت زندگی، خود مراقبتی برای حفظ سلامت، سلامت سالمندی و...، پنل ارگونومی وسلامت در بلایا شامل ارگونومی فیزیکی، ارگونومی شناختی، ارگونومی سازمانی و مشارکتی، راه های پیشگیری و کاهش اثرات بلایا ومشارکت اجتماعی در کاهش خطر، سلامت روانی، اجتماعی در حوادث وبلایا، اخلاق، عدالت و تعهد در حوادث وبلایا و ...، پنل بهداشت حرفه ای شامل موضوعات شناسایی، ارزشیابی و کنترل عوامل زیان آور فیزیکی و شیمیایی محیط کار، سم شناسی شغلی و ارزیابی ریسک بهداشتی، مدیریت ریسک و مدیریت بحران، ایمنی صنعتی و تجزیه و تحلیل علل حوادث صنعتی و تجزیه و تحلیل علل حوادث صنعتی با رویکرد پیشگیرانه، پنل بهداشت محیط با موضوعات رویکردهای نوین در کنترل آلودگی های محیط زیست(هوا، آب وفاضلاب، صدا، پسماند و....)، مدیریت بحران در محیط زیست، اثرات آلودگی هوا برتغییر اقلیم، کیفیت آب وهوا بارویکرد ارتقا سلامت و... بود.کلیه پنل ها بدین صورت برگزار گردید که در ابتدا مدیر هر گروه بهداشت به عنوان سخنران کلیدی درباره یکی از موضوعات مهم و چالش برانگیز رشته تخصصی مربوطه مطالبی را بیان می نمود و سپس سه مقاله برگزیده آن رشته در قالب سخنرانی توسط دانشجویان ودر حضور داوران هر پنل ارائه می گردید  و همزمان با برگزاری آن سایر مقالات برگزیده هم در قالب پوستر مورد بازدید و داوری علاقه مندان قرار می گرفت و پس از پایان هر پنل یکی از مقالات که در قالب سخنرانی ویا پوستر که با رای هیئت داوران به عنوان بهترین انتخاب گردیده بود مورد تقدیر قرار گرفته و تقدیرنامه وجوایزی به ایشان اهدا می گردید.

در حاشیه این همایش کشوری که با استقبال بی نظیر دانشجویان مواجه گردید چندین کارگاه تخصصی با عناوین "بی خطر سازیپسماندهای آزمایشگاهی" ، "سمپوزیوم چالش های بازرسی کار"، "کارآفرینی"، "راهکارهای موثر برای ارائه مقالات به صورت پوستروسخنرانی" برگزار و همچنین غرفه هایی هم با مضوعاتی علوم بهداشتی از جمله "غرفه معرفی دستاوردهای بنیاد برکت بررای محرومیت زدایی استان های کم توان در حوزه بهداشت ودرمان" ، غرفه معرفی نخستین اپلیکیشن کاملا ایرانی کتابخوان مجازی و تخصصی در حوزه بهداشت"،"غرفه رادیو همایش" و... برپاگردید.

در مراسم اختتامیه این همایش کشوری جناب آقای دکتر اسلامی رئیس همایش ضمن قدردانی از کادر علمی و اجرایی این برنامه گفتند:رسالت تک تک افراد جامعه بهداشت این است که علوم بهداشتی را سرآمد، به روز وسرافراز نگه دارند و بی مهرهایی که پیوسته به این شاخه از علوم پزشکی می گردد را با مشارکت وهمدلی یکدیگر مرتفع سازند.

در ادامه مراسم اختتامیه جناب آقای دکتر راسخی نژاد دبیر اجرایی از کلیه عوامل برگزاری همایش اعم از مسولین و دانشجویان تشکر وقدردانی نمودند.

این همایش کشوری که بزرگترین گردهمایی دانشجویان علوم بهداشتی کشور می باشد در عصر روز چهارشنبه مورخ یازدهم اردیبهشت ماه سال جاری با معرفی نفرات برگزیده دانشجویی در پنج بخش واهدای لوح تقدیر و جوایز به ایشان و همچنین گرفتن عکس یادگاری و قرائت بیانیه پایانی همایش توسط دبیر اجرایی همایش به کار خود پایان داد.

 
  • گروه خبری : فرهنگی,Akhbar
  • کد خبر : 77596
کلید واژه
متن استاتیک شماره 39 موجود نیست