کارگاه شبهای پروانهای برگزار شد
به همت کانون های ادبی دانشگاه و به مناسبت روز بزرگداشت ابوالفضل بیهقی تاریخنگار و نویسنده ایرانی کارگاه "شبهای پروانهای" روز سهشنبه ۱ آبان ماه، در مجتمع فرهنگی امام علی(ع) ستاد دانشگاه برگزار گردید.
در ابتدای کارگاه دکتر پروانی ضمن خیرمقدم و تبریک ورود نودانشجویان به دانشگاه، بیان داشت: امروز روز بزرگداشت ابوالفضل محمدبن حسین بیهقی مورخ و نویسنده معروف ایرانی در دربار غزنوی می باشد که در روزگار عبدالرشید غزنوی، هفتمین امیر غزنوی، به بالاترین مقام در دیوان، صاحب دیوان رسالت رسید. در همین دوران گرفتار تهمت و کین بداندیشان شد. کتابی که امروز به نام «تاریخ بیهقی» میشناسیم، در آغاز "تاریخ ناصری" خوانده میشده است به دو احتمال: نخست به اعتبار لقب سبکتگین(پدر محمود غزنوی) که ناصرالدین است و این کتاب تاریخ خاندان و فرزندان و فرزندزادگان وی بوده، و دیگر لقب سلطان مسعود که «ناصرالدین الله» بوده است.
وی ادامه داد: کتاب به نامهای دیگری نیز نامیده میشده، مانند تاریخ آل ناصر، تاریخ آل سبکتگین، جامع التواریخ، جامع فی تاریخ سبکتگین و سرانجام تاریخ بیهقی، که گویا بر اثر بی توجهی به نام اصلی آن (تاریخ ناصری) به این نامها شهرت پیدا کرده بوده است. بخش موجود تاریخ بیهقی را "تاریخ مسعودی" نیز میخوانند از جهت آنکه تنها رویدادهای دوره پادشاهی مسعود را در بر دارد. ویژگی سخنان ابوالفضل بیهقی اهمیت تاریخ بیهقی از دو جهت است یکی از جهت تاریخ نگاری و دیگر از لحاظ هنر نویسندگی.
دکتر پروانی تاکید کرد: نثر بیهقی نوعی نثر داستانی است که دارای ویژگی هایی مانند استشهاد به تاریخ و قصه، آفرینش واژه ها و ترکیبات بدیع، زیبایی و خوش آهنگی کلام، توصیف دقیق و جذاب وضعیت ظاهری و باطنی افراد، تجسم و تصویر هنرمندانه صحنه ها و اشیا و ایجاز و اطناب به جا و طبیعی می باشد و ازین جهت در خدمت محتوای تاریخی قرار گرفته است.
در پایان ویژگی های نثرنویسی بویژه نثر بیهقی بررسی و اشعاری توسط دکتر پروانی و دانشجویان قرائت شد.
لازم به ذکر است حضور دانشجویان بینالملل از کشورهای هندی، عراقی، پاکستانی و... در این جلسه چشمگیر بود.