×

اطلاعات "Enter"فشار دادن

  • تاریخ انتشار : 1397/05/29 - 11:02
  • بازدید : 265
  • تعداد بازدید : 45
  • زمان مطالعه : 8 دقیقه
اقدامات مهم در راستای باشکوه برگزار شدن سومین آیین دانش آموختگان دانشگاه را تبیین کرد

اقدامات مهم در راستای باشکوه برگزار شدن سومین آیین دانش آموختگان دانشگاه را تبیین کرد

حضور در محیط دانشگاه، معمولا یکی از اولین و مهم ترین تجربه های موفقیت، رشد و بلوغ اجتماعی دانش آموزان علاقه مند و کوشایی است که پس از ماراتن طولانی و نفس گیر کنکور از خط پایان رد می شوند و پیروزی و کامیابی را در آغوش می گیرند.

در آغاز تبریک میگویم به همه دانشجویان دیروز و دانش آموختگان و همکاران امروز که مرحله مهمی از زندگی را در یکی از با سابقه ترین و معتبرترین دانشگاه های کشور سپری کردند و در آستانه  مراحل بعدی و پیشرفت های آتی قرار دارند.

آفتابی لب درگاه شماست  /  که اگر در بگشایید  /  به رفتار شما می تابد  (سهراب سپهری)

از پیشگاه خداوند متعال، توفیق روزافزون این عزیزان را مسئلت می کنم و امیدوارم در مقاطع تحصیلی بعدی نیز این دانشگاه توفیق میزبانی داشته باشد.

در ارتباط با آیین دانش آموختگی سال 97 جهت اطلاع هم دانشگاهیان گرامی، توضیحاتی اجمالی عرض می کنم و به ذکر نکاتی می پردازم:

  • خوش استقبال و بد بدرقه نباشیم

حضور در محیط دانشگاه، معمولا یکی از اولین و مهم ترین تجربه های موفقیت، رشد و بلوغ اجتماعی        دانش آموزان علاقه مند و کوشایی است که پس از ماراتن طولانی و نفس گیر کنکور از خط پایان رد می شوند و پیروزی و کامیابی را در آغوش می گیرند.

اگر چه این خط پایان، آغاز راهی دشوار، طولانی و پر مسئولیت است که به عبارتی تمامی ندارد و فرایند دانش آموزی و تجربه اندوزی و مهارت ورزی، فارغ التحصیلی نداشته و مانند مراحل رشدی _ تحولی، تا پایان زندگی ادامه دارد .

معمولاً ورود به دانشگاه با سر و صدا شور و هیجان همراه است، هم از سمت دانشجویان هم سوی دانشگاه، از جمله جشن جدید الورودها برگزار می شود که خاطره ای به یاد ماندنی برای ایشان و خانواده هایشان رقم می زند.

ولی هر قدر این درود و خوش آمد، پر شور و پر سر و صدا برگزار می شود، گاه شاهد بدرود و بدرقه ای بی رمق و دلگیر هستیم. من همیشه این تصویر سینمایی را برای تداعی حس و حال این عزیزان بازگو می کنم که فردی پس از مدتی طولانی اقامت در مجموعه ای، از ساختمان خارج می شود، به آرامی نگاهی به چپ و راست می اندازد و ساکش را بلاتکلیف روی زمین می گذارد و به انتظار چیزی که نمی داند، می ایستد. نه کسی به پیشوازش آمده و نه کسی بدرقه اش کرده. گویی در خلاء رها شده. این است که گاه می گویند ما آدم های خوش استقبال و بد بدرقه ای هستیم!

برای این که چنین نشود چند سالی است دانشگاه تلاش می کند در مراسمی درخور، و البته در حد توان و و بضاعت خود،  خدا قوتی به دانشجویان گفته و تقدیری و بدرودی و آرزوی دیدار مجدد

رواق منظر چشم من آشیانه توست     کرم نما و فرود آ که خانه، خانه ی توست

  • آیین دانش آموختگی، متمرکز یا غیر متمرکز؟

    طی دو سال گذشته مراسم دانش آموختگی دانشجویان دانشکده های مختلف به صورت متمرکز در دانشگاه برگزار شده که طبیعتا نقاط قوت و ضعف خود را داشته است. از آنجا که محور چنین برنامه ای دانشجویان هستند و جلب نظر و رضایت آنها در تصمیم گیری دانشگاه، اصالت و محوریت دارد، برای مراسم امسال از دانشجویانی که در شرف فارغ التحصیلی بودند اطلاع رسانی و  نظر سنجی به عمل آمد، از جمله با استفاده از پیامک، پورتال دانشگاه، کانالها و گروه های پیام رسانی در فضای مجازی، و نیز توسط روابط عمومی معاونت دانشجویی فرهنگی دانشگاه و همکاران مدیریت امور فرهنگی.

    سپس در تاریخ 28/3/97 طی مکاتبه ای از دانشکده ها درخواست شد نمایندگان دانشجویان مقاطع در شرف فارغ التحصیلی معرفی گردند، که با معرفی 22 نفر از نمایندگان دانشجویان، نخستین جلسه در تاریخ 30/3/97در سالن شهید بهشتی با حضور 16 نفر از نمایندگان دانشجویان و نیز مدیران حوزه معاوت دانشجویی فرهنگی دانشگاه برگزار شد که طی آن موضوعاتی مانند پیش بینی سالنی با ظرفیت مناسب جهت حضور تعداد بیشتری از همراهان نسبت به سالهای گذشته، و برگزاری متمرکز یا غیرمتمرکز و دانشکده ای برنامه مورد بحث و گفتگو قرار گرفت. در نهایت تصمیم گرفته شد نمایندگان با هم دوره ای های خود طرح موضوع کرده و جمع بندی نظرات دانشجویان در جلسه آتی ارائه گردد.

    جلسه بعد در تاریخ 5/4/97 در دفتر معاونت دانشجویی فرهنگی دانشگاه با حضور جناب آقای دکتر کدخدازاده معاونت محترم دانشجویی فرهنگی دانشگاه، مدیران معاونت و 21 نفر از نمایندگان دانشجویان با دستور جلسه «برگزاری متمرکز یا غیر متمرکز آیین دانش آموختگی» برگزار شد.

    در این جلسه ابتدا معاونت محترم دانشگاه دو امکان به دانشجویان پیشنهاد و برای کمک به اجرای   هر یک اعلام آمادگی نمودند:

  1. در صورت تمایل دانشجویان به برگزاری غیرمتمرکز و دانشکده ای جشن فارغ التحصیلی، دانشگاه آمادگی دارد سالن و لباس فارغ التحصیلی در اختیار عزیزان قرار داده و برای هر دانشکده نیز مبلغ 10 الی 20 میلیون تومان پرداخت و از اجرای برنامه ها حمایت کند.
  2. درصورت تمایل دانشجویان به برگزاری مراسم یکپارچه توسط دانشگاه، به روال دو سال گذشته، اقدامات لازم صورت پذیرد.

    پس از بحث و گفتگو، نمایندگان دانشجویان درخواست فرصتی برای مشورت خصوصی بدون حضور مسئولین دانشگاه داشتند، که با خروج معاونت و مدیران دانشگاه از جلسه، پس از یک ربع ساعت مشورت میان خود، نظر جمع را مبنی بر برگزاری مراسم متمرکز در سالن مناسبی خارج از دانشگاه اعلام و طی صورتجلسه ای به اتفاق آرا  (21نفر) امضا نمودند.

  • مراحل ثبت نام

    پس از اعلام کتبی نمایندگان دانشجویان مبنی بر تصمیم و تمایل به برگزاری متمرکز آیین                 دانش آموختگی، شیوه نامه ی اجرایی ثبت نام؛ تدوین و به نمایندگان دانشجویان اعلام و به صورت رسمی در تاریخ 11/4/97 در پورتال دانشگاه قرار داده شد.

    مرحله اول ثبت نام از  13/4/97 به مدت پنج روز تا تاریخ 17/4/97 انجام شد. سپس با توجه به تماس ها و درخواست های دانشجویان جامانده از ثبت نام، مجددا با اطلاع رسانی قبلی از 19 تا 23 تیرماه به مدت پنج روز مهلت ثبت نام دانشجویان و نیز افزایش تعداد همراهان دانشجویانی که پیش از آن ثبت نام کرده بودند تمدید شد، که البته تا 25 تیرماه نیز ادامه یافت.

    در نهایت با وجود اطلاع رسانی ها و فرصت های فراهم شده جهت دو نوبت ثبت نام، برای سومین بار نیز با اطلاع رسانی قبلی، سامانه ثبت نام و تکمیل مدارک و رفع نقایص از 10 تا 15 مرداد ماه فعال شد و ثبت نام نهایی در مورد افرادی که در مراحل قبل موفق به ثبت نام یا تکمیل فرایند آن نشده بودند انجام شد .

    ضمن این که در این فواصل علاوه بر پاسخگویی حضوری و تلفنی همکاران در ستاد برگزاری آیین دانش آموختگی، اطلاعیه ها و اطلاع رسانی های لازم در خصوص ثبت نام، نحوه پرداخت هزینه، چگونگی افزایش همراهان و.... به شیوه های مختلفی از جمله ارسال پیامک، درج در پورتال دانشگاه، کانال ها و گروه های شبکه های مجازی و... اعلام شده بود.

  • فرایند انتخاب مکان برگزاری مراسم

    با توجه به تجربه سال های گذشته دانشگاه در برگزاری این مراسم و نیز پیشنهادهای دانشجویان و تیم فنی ستاد برگزاری، چهار محل اصلی مورد بازدید و کارشناسی قرار گرفت:

    برج میلاد، سالن همایش های وزارت کشور، سالن همایش های مرکز تجاری ایران مال و هتل اسپیناس پالاس، ضمن این که دیگر سالن های بزرگ تهران و اطراف که امکان میزبانی از این جمعیت و برگزاری چنین مراسمی را داشته باشند نیز مورد بررسی و بازدید قرار گرفتند.

    با عنایت به این که برج میلاد با ظرفیت تقریبی 1450 نفر فاقد امکان پذیرش میهمان ها و شرکت کنندگان سال جاری بود و سالن وزارت کشور نیز امکان پارکینگ بیش از 25 دستگاه خودرو نداشته، در محدوده طرح زوج و فرد ترافیک بوده و نیز به دلیل ملاحظاتی امکان پذیرایی از شرکت کنندگان در داخل مجموعه فراهم نبود، در نهایت سالن همایش های هتل اسپیناس پالاس مورد جمع بندی و انتخاب قرار گرفت که حائز ویژگی هایی جهت بررسی چنین برنامه ای می باشد مانند:

  1. ظرفیت 2500 نفره سالن اصلی، که بدون معذوریت و محدودیت، امکان پذیرایی از این تعداد دانشجو و خانواده را فراهم می نمود
  2. امکان پذیرایی همزمان شایسته برای 2500 نفر در 6 سالن همجوار با چیدمان پذیرایی                  (نه راهرویی) بدون دریافت هزینه جداگانه برای سالن های پذیرایی
  3. نزدیکی به دانشگاه،
  4. سهولت دسترسی به محل برگزاری مراسم از طریق بزرگراه ها خصوصا جهت میهمانانی که از شهرستانها حضور پیدا می کنند،
  5. عدم نیاز به ورود به محدوده طرح زوج و فرد ترافیک،
  6. وجود ظرفیت 800 عدد پارکینگ (500 عدد رایگان و قابل افزایش تا 800 عدد)
  7. ظرفیت های قابل توجه سالن اصلی و امکانات جانبی، مانند امکان اسکان در هتل مزبور
  8. دارا بودن سن بزرگ و مناسب برای استقرار گروه دانش آموختگان در جایگاه جهت انجام مراسم تحلیف،
  9. مناسب ترین تجهیزات نور و صدا و تصویر،
  10. عدم نیاز به اجاره امکانات اضافه (مانند میز و صندلی و...) و فضاهای جانبی جهت پذیرایی
  11. حضور تیم نشریفات، راهنما و پذیرایی (بصورت رایگان)
  • چند نکته مهم :
  1. در مراسم امسال علیرغم این که امکانات مناسب تری نسبت به ادوار گذشته برای میزبانی عزیزان در نظر گرفته شده، با توجه به اسناد مالی موجود و بر اساس آخرین برآورد سالجاری، سرانه هزینه ها به شکل قابل توجهی کاهش یافته، به گونه ای که قدر مطلق سرانه هزینه های سالجاری، علیرغم تورم و افزایش قیمت ها، نسبت به سال 96، 5/14 درصد و نسبت به سال 95 ، 35درصد کاهش یافته است.
  2. آمار مقایسه ای شرکت کنندگان سه سال گذشته

     

 

سال         تعداد

دانشجویان

خانواده

اساتید و همکاران

95

421

633

89

96

623

987

121

97

749

1039

180

 

 

  1. مبلغ دریافتی از دانشجویان

 

سال                مبلغ دریافتی

دانشجو

همراه

95

60000

30000

96

80000

40000

97

40000

80000

 
  • کلام آخر:

برنامه امسال با حداقل هزینه ها، حداکثر مشارکت دانش آموختگان، برای نخستین بار همراه با ضیافت شام و برگزاری آیینی رسمی و فاخر، در مکانی درخور شأن مدعوین ارجمند تدارک دیده شده است. امیدواریم این برنامه، با مشارکت حداکثری دانش آموختگان فرهیخته در اجرای هماهنگ و منظم برنامه، در شأن نام بلند آوازه دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی برگزار شود.

دکتر علیرضاناصری

مدیر امور فرهنگی و فوق برنامه

رئیس شورای هماهنگی سومین آیین دانش آموختگان دانشگاه

  • گروه خبری : فرهنگی,Akhbar
  • کد خبر : 66078
کلید واژه
متن استاتیک شماره 39 موجود نیست